Reishi och Chaga Tryffel

Serving Size:  12 truffles

 

Ingredients:

1 3/4 dl chopped Kakao Massa

1 dl Kokossocker

1/2 dl+1 Tbs Kokosmör

1-2 dl Nut Butter of choice

2 tbs Rasberry Jam

1 tsk Duanwood Reishi Extrakt

1 tsk Chaga Extrakt

1/4 tsk sea salt

1/2 dl Kakao Pulver for dusting

Valfritt: 1/4 tsk kanel, kardemumma or lakrits pulver

Smält Kakaosmör, kokossmör och nötsmör med en dubbelpanna. Tillsätt kokosocker, sylt och resterande ingredienser. Rör tills smeten är välmixad. Överför mixen i en skål eller panna och ställ in i kylen i en timme, eller i frysen i en halvtimma tills mixen är tillräckligt solid för att rulla till bollar.

När en blandning är tillräckligt stel, använd en sked eller en kniv till att dela chokladmixen till i bitar av tryffelstorlek. Om blandningen är för fast att skära, låt den sitta vid rumstemperatur för att mjukna före portionering.

Rulla blandningen i bollar och kappa med kakaopulver. Förvaras i kylskåp eller frys.