Raw mockachokladkaka

Chocomochacake

Denna raw mockachokladkaka har en mjuk fyllning mellan lite hårdare botten och topping, vilket känns fantastiskt i munnen tillsammans med den rika chokladsmaken. Det här är en kaka för den riktiga chokladälskaren som ändå vill att det ska finnas mycket nyttigheter i sötsakerna.

Ingredienser

Botten
1,5 dl pekannöttter
2 dl mandelmjöl
6 st dadlar av bästa kvalitet
1,5 dl kakaopulver
1 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa salt

Fyllning
5 dl cashewnötter blötlagda
1 dl honung
1 dl kaffe bryggt
1 tsk äkta vaniljpulver
1 dl kokosolja
2 dl kakaopulver
1 nypa salt

Topping
0,5 dl kokospalmsocker
2,5 dl kakaopulver
1 dl kokosolja
1 tsk äkta vaniljpulver

Eventuellt strössel
bipollen
kakaonibs
gojibär

 

Instruktioner

1. Börja med att lägga cashewnötterna till fyllningen i blöt i 3-6 timmar.

Botten
1. Lägg pekannötter, mandelmjöl, dadlar (urkärnade) , kakaopulver, salt och vaniljpulver i en matberedare eller höghastighetsmixer (Vitamix, K-tech) och mixa.
2. Pressa ut degen i en kakform
3. Placera formen i frysen och låt stelna medan du gör fyllningen

Fyllning
1. Skölj av de blötlagda cashewnötterna och låt vattnet rinna av.
2. Häll i cashewnötterna, honung, kaffe och vanilj i en matberedare/mixer och mixa tills det är krämigt.
3. Tillsätt smält kokosolja, kakaopulver och salt och mixa igen tills den är krämig.
4. Ta ut formen ur frysen och häll i fyllningen. Placera därefter i frysen igen och låt stelna i ca 1 timma.

Topping
1. Mixa alla ingredienser till toppingen och häll det sedan över den stelnade fyllningen.
3. Ställ i frysen för att stelna i ca 20 minuter. Strössla på valfritt strössel över kakan innan den avnjuts.