Quinoasallad

Quinoasallad_yacon dressing

En lyxig sallad full av näring och energi som får dig att må bra hela dagen.

Ingredienser

Sallad
2 dl quinoa
4 dl vatten
2 st ägg
30 g ruccola (en halv liten påse)
halv kruka färsk koriander
2 msk hampafrön
1 handfull cashewnötter
1/2 st avokado
2 msk gojibär
1/2 st granatäpple

Dressing
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
1/2 msk blåbärsvinäger eller äppelcidervinäger
1/4 tsk salt
1/2 msk yaconsirap eller honung
1/2 msk chiafrön

 

Instruktioner

Quinoa
1. Skölj quinoa i en finmaskig sil under rinnande vatten i en minut.
2. I en medelstor kastrull, kombinera sköljd quinoa och 2 dl vatten. Koka upp. Sänk sedan värmen, lägg på locket och låt sjuda i 15 minuter.
3. Ta quinoan från värmen och låt det vila med locket på i 5 minuter.
4. Ta av locket och sila bort överflödigt vatten. Fluffa upp quinoan med en gaffel. Ställ den åt sidan för att svalna.

Dressing
1. Blanda alla ingredienser i en burk med lock. Skaka under 15 sekunder och vila en minut. Skaka ytterligare 15 sekunder och ställ i kylskåp i medan du förbereder resten.

Övrigt
1. Koka äggen, skölj av i kallt vatten och skala. Lägg åt sidan.
2. Blanda i en skål den svalnade quinoan med ruccola, hampafrön, cashewnötter och skuren avokado.
3. Gröp ur granatäpplet i en tallrik på sidan, så du kan ta bort de vita bitarna om de kommer med.
4. Till servering, halvera äggen och lägg över salladen. Strö över granatäpplen och gojibär. Tillsätt dressing efter smak.