Raw Macafudge

julfudge

Den annalkande julen inspirerade oss att göra en raw fudge som vi vill dela med er. Vi hoppas ni gillar den lika mycket som vi gör.

Portioner: ca 30 bitar
Tillagningstid: 15 min plus 1 timme i frysen

Ingredienser

1 dl mandelsmör
1/2 dl kokosolja
1/2 dl yaconsirap
1 msk maca
2 msk kakaopulver
1/2 tsk vaniljpulver

Instruktioner

1. Om du vill att fudgen ska vara raw, fyll diskhon eller en stor skål med några cm varmvatten och ställ en skål med alla fudgens ingredienser ovanpå. Värmen mjukar försiktigt upp ingredienserna och göra dem lättare att blanda. Om du inte bryr dig om ifall den är raw kan du blanda alla ingredienser i en medelstor kastrull och sedan värma upp dem på spisen på låg värme.

2. Klä en bakform med plastfolie eller bakplåtspapper.

3. Häll fudgen i formen och sätt i frysen i minst en timme tills den stelnar.

4. Skär fudgen till bitar av önskad storlek och förvara i kylen eller frysen.

5. Kokosoljan gör att fudgen smälter om den lämnas i ett varmt rum för länge, men låt den gärna stå framme en liten stund innan du äter den för att låta sötman komma fram.