Hampa- och chiabröd

Chia hampabröd

Ett glutenfritt bröd som är otroligt lätt och nyttigt och inte kräver någon jäsning eller knådning.

Portioner: 2
Tillagningstid: 20 min

Ingredienser
6 dl havregryn (glutenfria för dem som behöver)
2 msk chiafrön
4 msk hampafrön
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
6 dl vatten

Instruktioner
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
3. Tillsätt vattnet och låt stå i 15 minuter.
4. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.
5. När degen, som är som en gröt, stått i 15 minuter, bred ut den i ett tunt, jämnt lager över hela plåten utan att det blir luckor.
6. Sätt i ugnen i 20 minuter.
7. Skär i lagom stora bitar och servera med ditt favoritpålägg. Den på bilden har mandelsmör, äpplen och timjan.